A Tehetségverseny eredményei

2014. november 20.

Az idei tehetségazonosító versenyünkön minden eddiginél több kisdiák vett részt. Rákosmente és a környező települések, kerületek általános iskoláiból 144 versenyző nevezett a november 15 - 16-i megmérettetésre.

A Balassiban megtartott tehetségkutató kiváló alkalom arra, hogy időben felfigyeljünk a körülöttünk élő jó képességű gyermekekre. A tízéves kisdiákok – kiszakadva a megszokott osztályközösségből – újszerű feladathelyzetben mérték össze tudásukat más iskolából érkezett tehetséges kortársaikkal. Az első benyomások biztatóak: a versenyzők többsége megállta a helyét mind az írásbeli, mind a szóbeli fordulóban. A részletes eredmények ismeretében ajánlhatjuk majd nekik a különféle tehetséggondozó programokban való részvételt.
A 2014. évi verseny mezőnyének átlagteljesítménye 66,15 %.  A verseny győztese 91 %-os eredményt ért el, de a dobogós helyeken is szoros volt a befutók eredménye: a második helyezett 88,75, míg a harmadik 88,25 %-os összteljesítményt ért el az írásbeli és a szóbeli fordulókon.

A részletes eredmények elérhetők innen.