Volt diákunk könyvbemutatója az ELTE-n

2018. október 13.

A napokban mutatták be iskolánk volt diákja, Blankó Miklós és munkatársa, Seres Lili Hanna által szerkesztett ELTE-s irodalmi antológiát, az Olvassatok ELTE-seket! A BTK kari tanácstermében  rendezett kötetbemutatón Blankó Miklós elmondta, hogy 40 szerző 124 versét és kisprózáját tartalmazza a könyv, amely metszetet ad a jelenlegi bölcsészkari költő-író munkásságból.

A könyvbemutatót Balázs Géza nyelvészprofesszor, az ELTE BTK tanszékvezető egyetemi tanára tartotta. Az eseményen a Balassit Ficzekné Molnár Mária és Molnár Zsolt tanárok képviselték.
Iskolánk büszkesége az is, hogy a kötetet szintén egykori diákunk, Blankó Eszter 40 grafikája díszíti.
Az Olvassatok ELTE-seket! című kötet egy példányát az iskolának ajándékozták, megtekinthető könyvtárunkban.

Balázs Géza nyelvészprofesszor és Blankó Miklós, a könyv egyik szerkesztője a bemutatón
A könyvbemutatón készült képek (a résztvevőkről és az alkotók csoportképe)

  

Blankó Miklós 2016-ban végzett gimnáziumunkban. Jelenleg az ELTE BTK magyar-történelem szakos hallgatója, a Mai Magyar Nyelvi Tanszék demonstrátora. Emellett az ELTE Online hallgatói magazin főszerkesztője és a Magyar Nyelvi Szolgálató Iroda irodavezetője. Rovata van az Édes Anyanyelvünk című folyóiratban, valamint a Nyelvünk és Kultúránk szerkesztője. Rendszeresen publikál több folyóiratban és magazinban, több tudományos konferencián adott elő. Szeptemberben jelent meg Mayer Péterrel közösen írt Magyar nyelvi kvízkönyv érettségizőknek című kötete. A Rákóczi Szövetség balassis szervezetének alapító tagja.

Blankó Eszter idén szerzett érettségi bizonyítványt a Balassiban. Emellett a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában és a Második Emelet Rajziskolában végzett kitűnő eredménnyel. Jelenleg a Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatója. Szeptember óta az Édes Anyanyelvünk című folyóirat illusztrációt készíti. A rajzérettségire készített alkotását az iskolának adományozta, amelyet a tanári elé helyeztünk ki.