Az 50 éve érettségizett volt diákok köszöntése a Balassiban

2012. november 26.

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Baráti Köre 2007-től a minden év novemberében megrendezendő öregdiák találkozó keretében köszönti a gimnáziumban 50 éve érettségizett valamikori diákokat. Így történt ez 2012. november 24-én is amikor  az 1962 júniusában  végzett  IV. A-sok, IV. B-sek, IV. C-sek és IV. D-sek ellepték az alma mater folyosóit és tantermeit.

A nagy találkozások és egymásra ismerések perceit még értékesebbé tette, hogy volt kedves tanáraik közül Juhász Jenő tanár úrral és Dudevszky Attila tanár úrral közösen eleveníthették fel a gimnáziumi évek történeteit, emlékeit.
Az „öreg diákok” a finom vacsora elfogyasztása után ünnepi műsor keretében vehették át a gimnázium jelenlegi vezetőitől az arany érettségi bizonyítványt.
A hajdanvolt gimnáziumi évekre emlékezés egyik fénypontja volt a „főszereplők” egyéni  fényképgyűjteményeinek közkinccsé tétele, a vetítés. Sokszor hangos nevetés, örömteli kacagás jelezte, felismerték magukat és egymást a régi önmagukat látó „50 éves diákok”.
Az öregdiák találkozók másik fénypontja az, amikor a egykori diákok közül híressé vált művészek köszöntik az ünneplő régi diákokat. Most Bokor Jutta és Cecília Lloyd operaénekesek adtak meglepetés koncertet az ünnepelteknek. A hatás, a művészi élmény tükröződése az arcokon jól látható volt, az operaáriák világszínvonalú előadása mindenkit elvarázsolt.
Az öregdiák találkozót a szintén hagyományos tombola zárta, több mit 90 értékes nyeremény talált gazdára.
Ez a nagy találkozás mindenki szívében piros betűs ünnepnapként marad meg, hisz az 1962-ben végzett teljes évfolyam „diáksága” 50 év után ismét örülhettek egymásnak, s a régi diákkori emlékek felidézése, újra átélése, a régi barátságok megerősítése még sok-sok évre erőt adhat mindannyiuknak a mindennapokban. Kívánjuk, hogy így legyen.

Az ünnepeltek egy része az arany érettségi bizonyítvány átvétele után

A régi diákéveket felelevenítő képek vetítésén

Az öregdiák találkozón készített többi fotó elérhető a webalbum képei között.   A fotók letölthetők innen: