Öregdiák találkozó volt a Balassi Bálint Gimnázium Baráti Köre szervezésében

2017. október 22.

Az elmúlt hétvégén 15. alkalommal találkoztak a régi fürstös-balassis diákok a gimnázium épületében. Az idei találkozó ünnepeltjei a 60 és 50 éve érettségizett „örök” diákok voltak.

Bővebben: Öregdiák találkozó volt a Balassi Bálint Gimnázium...

35 éves érettségi találkozó

2017. május 31.

A Fürst Sándor Gimnáziumban 1982-ben végzett osztály - ahogyan a torta mutatja - 35 éves érettségi találkozóját tartotta 2017. május 19-én, az önkormányzat melletti étteremben.

Bővebben: 35 éves érettségi találkozó

In memoriam Juhász Jenő tanár úr

2017. január 10.

2016. december 27-én – életének 92. évében – rövid, súlyos betegség után elhunyt gimnáziumunk egykori alapító tanára és igazgatóhelyettese, Juhász Jenő tanár úr. Búcsúztatása 2017. január 6-án volt a péceli református temetőben. Több százan – köztük családtagjai, egykori kollégái és tanítványai – kísérték utolsó útjára. Iskolánk nevében Farkas György igazgató, az egykori tanítványok közül pedig Vitézy László filmrendező vett búcsút a tanár úrtól, akit a református egyház szertartása szerint helyeztek örök nyugalomra.

Bővebben: In memoriam Juhász Jenő tanár úr

Dr. Kiss Gáborné: Emlékezés Juhász Jenő tanár úrra

2017. január 10.

Két éve tanított már a Fürst Sándor Gimnáziumban, amikor 1956-ban, az első latinóránkon találkoztam vele. Az órákon nemcsak grammatikát tanultuk, szövegeket fordítottunk, hanem a római műveltség maradandó értékeit is közvetítette számunkra. A római embereszmény példáit közel hozva nevelt minket kitartásra, hazaszeretetre, emberségre.

Bővebben: Emlékezés Juhász Jenő tanár úrra