Öregdiák találkozó volt a Balassi Bálint Gimnázium Baráti Köre szervezésében

2017. október 22.

Az elmúlt hétvégén 15. alkalommal találkoztak a régi fürstös-balassis diákok a gimnázium épületében. Az idei találkozó ünnepeltjei a 60 és 50 éve érettségizett „örök” diákok voltak.

 Az 1957-ben érettségizettek különleges ünnepléssel kezdték ezt a találkozót, ugyanis már délután diákéveik valamikori helyszínén, a Vigyázó kastélyban emlékezhettek kedves tanáraikra, a diákévek fontos és számukra kedves eseményeire.
A délután 17 órakor kezdődő központi ünnepélyen Ragályi Elemér – 1957-ben érettségizett világhírű, Oscar-díjas operatőr – köszöntötte az ünnepély résztvevőit, mint a Balassi Bálint Gimnázium Baráti Körének új tiszteletbeli elnöke. Farkas György igazgató úr köszöntője után az arany és a gyémánt érettségi bizonyítványok átadása következett, pezsgős koccintással. A 60 és 50 éve végzett tanulók képviseletében dr. Radnai Gyula fizikus, egyetemi docens és dr. Somosy Zoltán sugárbiológus kutató emlékezett vissza a diákévekre, köszönetet mondva kedves tanáraik áldozatos munkájáért.
Az ünnepeltek tiszteletére rendezett vacsora után Bokor Jutta operaénekes három áriája, Szabó Nóra 11.a osztályos tanuló zongorajátéka és Csép Krisztina-Hegyi Tamás Macska duettje hangzott el az „örök” diákok nagy örömére.
Az öregdiák találkozót jó hangulatú tombola zárta.

Képek az öregdiák találkozóról: