Öregdiák találkozó volt a Balassiban

2018. október 11.

16. alkalommal rendezte meg a Balassi Bálint Gimnázium Baráti Köre a hagyományos öregdiák találkozóját.

Az 1958-ban 60 éve és 1968-ban 50 éve érettségizett volt diákok ünnepe volt ez a szép összejövetel, köszöntés. 96 volt fürstös – diák vehette át a gyémánt  és az arany oklevelet sikeres érettségi vizsgáik kerek évfordulóin. A „nagy találkozás” jól sikerült, hisz a gazdag program méltán nyerte el az ünnepeltek és a vendégek tetszését.

Vitézy László Balázs Béla-díjas producer, forgatókönyvíró, filmrendező, érdemes művész (1958-ban érettségizett) őszinte emlékezése megható volt Juhász Jenő tanár úrra, volt osztályfőnökére.  Veresné Kékesi Anna ünnepi beszédében (1968-ban érettségizett) a folyamatos öregdiák találkozók megszervezését, sikeres megrendezését is nagyra értékelte volt tanáraik eredményes és  nagyon emberi pedagógiai munkájuk kiemelése mellett.
Az arany és a gyémánt oklevelek átvételét pezsgős koccintással ünnepelték a „örök” diákok, majd a tiszteletükre készített  ünnepi vacsora következett.
Régi hagyományt ápolva komolyzenei koncerttel folytatódott az ünnepi este programja két fiatal muzsikus – Szilasi Dávid és Somogyi Barnabás, mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói - zongora-  és hegedőjátékában gyönyörködhettek a jelenlévők, de a Balassi 12.a osztályában tanuló  Szabó Nóra zongorajátéka is elismerő tapsot kapott.
Az est záró programja a népszerű tombola volt, s a több mint 100 értékes ajándék boldog gazdára talált.
A találkozó sikeres megrendezésében nagyon sok balassis diák vett részt, Hanol Judit tanárnő vezetésével.