Öregdiák találkozó volt a Balassiban

2019. október 16.

Október 12-én (szombaton) ismét benépesült a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium épülete, hisz az 50 és 60 éve, az 1959-ben és 1969-ben érettségizett volt diákokat fogadta ünneplésre, az arany és gyémánt érettségi bizonyítványok átadására a Balassi Bálint Gimnázium Baráti Köre vezetősége és tagsága.

Az „aranyos” és „gyémántos” ünnepelteket kiegészítették a 40 éve érettségizett volt IV.c osztály tanulói is, így több mint 140 „örök diák” találkozott volt osztálytársaival és sajnos már csak két volt tanárukkal, Dudevszky Attila tanár úrral és Noszek Péterné tanárnővel.
A meghitt, családias ünnep műsorvezetője a televízióból ismert egykori diákunk, Rabb Ferenc szerkesztő-műsorvezető volt. Az ünnepi műsorban a volt fürstös diák, a méltán híres Oscar-díjas filmrendező és operatőr, Ragályi Elemér köszöntötte az ünnepelteket mint a Balassi Bálint Gimnázium Baráti Körének tiszteletbeli elnöke, majd az arany és a gyémánt érettségi bizonyítványok átadása következett. A pezsgős koccintáskor már a régi évfolyamok ismét egymásra talált volt barátai és barátnői örömteli beszélgetése tette még meghittebbé a nagy találkozót. Az ünnepelt volt tanulók nevében dr. Fock Károly egyetemi docens és Juhász Veronika köszöntötte volt társaikat és tanáraikat, s a gimnáziumi diákéveikről szóló nagyon őszinte vallomásukat még a gimnázium jelenlegi, a találkozó sikerét nagyban segítő tanulói is ámulattal hallgatták. Az ünnepi vacsora elfogyasztása után következett a mindig nagy érdeklődésre számító Esti szerenád, a komolyzenei koncert. A Németországból hazaérkező, az annabergi operaház magánénekese, Varga László csodálatos éneklését, Magyar Valentin briliáns zongorajátékát és az 50 éve érettségizett - a Pagoda vokált alapító - Golecz Rudolf együttesét a hálás közönség mindig vastapssal jutalmazta.
Az Öregdiák találkozót a már hagyományos tombola zárta, számtalan ajándék talált gazdára a főként ünnepelt, „örök diákok” nagy örömére.