Parlamenti különórán a balassisok

2017. május 5.

Május 2-án az Országgyűlés Hivatala által szervezett parlamenti különórán vehettek részt a 10. évfolyamos emelt történelem csoport diákjai közül azok, akik eredményesen szerepeltek a SZAKE idei országos történelemversenyein. A diákok - Molnár Zsolt tanár úr vezetésével - egy egész napot tölthettek az Országházban.

Az Országgyűlés Hivatala által szervezett, fiataloknak szóló programok egyike a  középiskolás diákoknak szóló parlamenti különóra. A rendkívüli nyílt napok célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a parlamenti demokrácia alapjaival, betekintést nyerjenek az Országgyűlés munkájába, megismerjék tisztviselőit. A szervezők fontosnak tartják, hogy a diákokat a programon való aktív részvételre serkentsék, és az Országházat működő intézményként mutassák be számukra.
A különórára meghívott diákcsoportok - köztük a balassisok is - országgyűlési ismeretek óra keretében képet kaphattak az itt folyó munkáról, valamint megismerkedhettek az országgyűlési képviselők mindennapjaival, Tuzson Bence képviselő, kormányzati kommunikációs államtitkár beszámolója által. A diákok - a karzaton elhelyezkedve - meglátogatták a plenáris ülést, ahol személyesen látták az új tárca nélküli miniszter eskütételét is. Majd rövid séta keretében megtekintették az Országház néhány nevezetességét, megismerkedhettek az Országgyűlési őrség feladataival, továbbá részt vehettek egy aktivitásra épülő játékos vetélkedőn is.

  • A programról készült fotóalbum letölthetők innen.