Nyári szakmai tábor a Pap-szigeten

2017. szeptember 4.

2017. augusztus 28-30. között iskolánk pénzügyi ismeretek és robotika szakköre közös tábort szervezett a szentendrei Pap-szigeten levő kempingben, a Hercules házban.

A környezet családias hangulata hozzájárult ahhoz, hogy a diákok jobban megismerkedjenek más osztályok tagjaival. A reggeli után kapott szabadidőben lehetett úszni a kemping területén levő medencében, sétálni, játszóterezni, vagy billiárdozni, pingpongozni, vagy akár csak beszélgetni, majd elkezdődtek a késő délelőtti és kora délutáni foglalkozások.
A robotika szakkör tagjai a tábori foglalkozások alatt robotot építettek és programoztak, majd bemutatót tartottak. A pénzügyi szakkörösök oktató videókat néztek, szakmai kérdésekről beszélgettek, feladatlapokat töltöttek ki, valamint pénzügyi tankönyv segítségével versenyre készülhettek fel. A foglalkozások után volt grillezés, tábortűz, egy kis éneklés és sok-sok beszélgetés. A robotika szakkör egyik foglalkozásán részt vett Mészáros István, az Ericsson fejlesztőmérnöke, aki hasznos tanácsokkal látta el a diákokat. A tábor végén vetélkedő keretében a két szakkör tagjai egymással keveredve összemérték pénzügyi tudásukat. Egyik résztvevő diákunk írta:
„Nagyon jól éreztük magunkat, és a későbbi években is szívesen részt veszünk, ha megrendezésre kerül.”