TÁMOP-3.1.5-09/A/1
 "Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)"

eu esza2010

 

A projekt leírása:

 „Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, az informatika stb. egyaránt nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és az oktatók számára. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, és az oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez a pedagógusok kiterjedt és intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség.
A konstrukció célja a pedagógiai kultúra korszerűsítése, mely egyrészt az intézményi implementációhoz is elengedhetetlenül szükséges új módszerek (tanulóközpontú, differenciált módszertan, változatos tanulásszervezési megoldások, kooperatív tanulási technikák, projektmódszer stb.), eszközök használatának széleskörű megismertetésével és elterjesztésével, másrészt az intézmények bevonásával, a szolgáltatások és intézményi fejlesztések korszerűsítésével történik.
Jelen konstrukcióban az osztálytermi gyakorlaton túl a fejlesztéseket megerősítő, támogató, oklevéllel vagy oklevél betétlappal záruló képzések támogathatók a felsőoktatás rendszerében, melyek olyan szakmai, szakértői területekre készítik fel a közoktatási intézményekben dolgozó pedagógusokat, amelyek a fejlesztések implementációs folyamatait támogatják, illetve a már módosított pedagógiai programok hatékony, minőségi megvalósítását garantálják.”
(Részletek a pályázati felhívásból)

A pályázat keretén belül 2010-2012 között intézményünkből három tanár vett részt pedagógus szakvizsgával záruló továbbképzésen.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

balasi logo kicsiBalassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium
1174 Budapest, Széchenyi u. 1-7. Tel./fax: 06 1 256 9719  e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.   honlap: www.balassi-bp-hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

eszaESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület  Tel.: 06 1 273 4250  e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.   honlap: www.esza.hu