Csibetábor 2024

Nagy várakozással indul minden új tanév, diákjaink közül a figyelem ilyenkor óhatatlanul, mégis a legifjabb korosztályra terelődik. Ők az újak, nekik szeretnénk mindent megmutatni, ami érték és fontos a balassis életből.

Erre legalkalmasabb már évtizedek óta a Csibetábor. Idén is a Mátrában voltunk, Lajosházán, ahol a Vadászházban töltöttek egy júliusi hetet a felvételt nyert diákok. Az ismerkedésre a minden térerőtől mentes közegben, csak a közös programok voltak a lényegesek, amiből nem volt hiány.

Szokásunkhoz híven rendkívül tartalmas időtöltésre nyílt idén is lehetőség. A Gyöngyösi Állatkert után máris a panzió medencéjében fürödhettek a gyerekek.

Igazi nyári időben a játék, sport, szórakozás, ismeretbővítés, és bemutatkozási lehetőségek tárházát vonultattuk fel számukra. Két rutinos ifivezetővel vittük a csoportot, s van olyan, aki már 6. éve velünk tart, s segíti a tanárok munkáját. Élmény felnőttnek – gyereknek ez a tábor. A házigazdák frissen készített ételt tálaltak fel, finom, hűsítő szörpöt fogyaszthattak a táborozók. Az esti vetélkedőkön egészséges ropogtatni valót fogyaszthattak. A számháború és a kötélhúzás mindig sikerszám. A KI Mit Tud? idén is remekül sikerült, valóban nagyon kreatív és tehetséges diákjaink lesznek a beiskolázottak között. Az irodalom, zene, és kézműves foglalkozások mellett a természettudomány iránt érdeklődők számára a gyöngyösi Mátra Múzeum Természettudományi Pavilonját is megtekintettük a program zárásaként.

Bízunk benne, hogy 8 év múlva is szívesen emlékeznek ezekre a közösen eltöltött napokra új balassis diákjaink.

Ezúton szeretnénk megköszönni az eszközbeszerzést a Balassi 8. Diák- Sportegyesületnek, a Balassi’92 Alapítványnak és a jutalmazás könyv- és játékfelajánlását egy kerületi gyerekalapítványnak.

A beszámolót Faragó Ildikó – magyartanár – táborvezető készítette

A képek az alábbi linken találhatók a táborozás eseményeiről