Tanteremavató ünnepség - Bartal Lajos és Juhász Jenő tanár úrra emlékeztünk

2021. október 16.

Október 15-én, pénteken délután tanteremavató ünnepség keretében emlékeztünk meg egykori kollégáinkról, iskolánk két meghatározó pedagógus egyéniségéről, Bartal Lajos és Juhász Jenő tanár úrról. 

Bővebben: Tanteremavató ünnepség

Nyári tábor Cserhátszentivánon

2021. augusztus 15.

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium cserhátszentiváni szabadidős táborát 2021.július 12-16. között tartottuk meg. A táborban, melyen 45 balassis volt jelen, kiránduláson, strandoláson és állatkerti látogatáson vehetek részt a diákok.

Bővebben: Nyári tábor Cserhátszentivánon

Kerékpáros vándorúrák

2021. augusztus 14.

Júliusban két sikeres biciklis vándortúrát is tettek a balassis diákok: a Cserhát-Börzsöny útvonalon a "nagyok" (közülük többen tapasztalt, visszatérő túrások), egy héttel később pedig az újonc 5. a-sok az Őrségben.

Bővebben: Kerékpáros vándorúrák

Tavaszi koncertfilm

2021. május 30.

Iskolánk tehetséges tanulóinak közreműködésével készült el a Tavaszi Koncertünk filmje. Idén nem tarthattunk kóruspróbákat, a hangszeres művészeti csoportokkal is csak kis létszámban, és osztályokra lebontva muzsikálhattunk. De így is sikerült megtalálnunk a zenélésben rejlő örömöt, ezért a sok próba és gyakorlás eredményeképp elkészült - a Karácsonyi Koncertfilm után - a Tavaszi Koncertfilm is.

Bővebben: Tavaszi koncertfilm 2021

Online ballagás 2021. április 30.

2021. április 30.

Az alábbi videóösszeállításban búcsúzunk végzős diákjainktól:

Bővebben...

Holokauszt-emléknap

2021. április 16.

Diákjaink és tanáraink - ha most közösen nem is, de a virtuális térben - ezzel az összeállítással adóznak április 16-án a holokauszt magyarországi áldozatainak emléke előtt.

Bővebben...

A költészet napja - 2021

2021- április 11.

2021-ben is – mint minden évben – április 11. a magyar költészet napja. Ebben a rendkívüli évben két programmal készültünk a magyar verseket megünnepelni. A diákokat felkértük, hogy osztályuk képviseletében mutassanak be egy verset, vagy pedig álljanak elő saját költeménnyel. A tanárokat pedig arra kértük, hogy ajánlják egy-egy kedves versük előadását a diákjaik figyelmébe. Mindkét tartalmat a következő linken tekinthetitek meg:

Bővebben: A költészet napja - 2021

Megemlékezés

2021. február 25

Február 25-én, a kommunista diktatúrák áldozatainak magyarországi emléknapján iskolánk a Rákóczi Szövetség fővárosi megemlékezésébe kapcsolódik be az online térben. A 11 órától kezdődő ünnepség megtekintésével adózunk az egykori áldozatok emlékének.

A megemlékezés linkje: elérhető innen