A magyar kultúra napja 2021

2021. január 22.

A magyar kultúra napját 1983 óta ünnepeljük meg január 22-én, arra emlékezve, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon befejezte a Himnuszt. Ez a nap a Himnusz születésének időpontja.

Bővebben: A magyar kultúra napja 2021

Balassis szabadidős tábor - 2021. nyár

2021. január 4.

Immár negyedjére szervezzük meg a szabadidős nyári táborunkat Cserhátszentivánba. Az eddigi három alkalom nagyon jól sikerült, jól éreztük magunkat és mindig izgalmas programokon vettünk részt! Ebben a tanévben is szeretettel várunk a csapatba: tarts velünk te is!

Bővebben: Szabadidős tábor 2021 nyarán

Karácsonyi online koncert

2020. december 16.

A 2020-as év nem tette lehetővé számunkra, hogy a megszokott módon tartsuk meg karácsonyi hangversenyünket. Ezért a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium művészeti csoportjainak és szólistáinak zenés produkcióit felvettük, és egy koncertfilmet állítottunk össze.

Bővebben: Karácsonyi online koncert 2020

Telekom Sulicittá 2020 - mi is benne vagyunk

2020. november 30.

Az idei járványügyi helyzet miatt a valódi találkozás, közös futás lehetősége nem adatott meg, így ha csak virtuálisan is, de szerették volna összehozni az iskolai Telekom Sulicittá rendezvényeken résztvevő diákokat, pedagógusokat, szülőket. Ez hívta életre összefoglaló kisfilmet, melyben iskolánk is szerepel.

Bővebben...

Rendhagyó történelemóra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben

2020. október 12.

Rendhagyó történelemórán vehetett részt a 12. B osztály Molnár Zsolt tanár úr vezetésével a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A programot – melynek során az 1848-as forradalom és szabadságharc kiemelkedő személyeinek síremlékeit keresték fel – a Nemzeti Örökség Intézete szervezte az október 6-ai emléknap alkalmából.

Bővebben: Rendhagyó történelemóra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben-2020

Csibetábor Lajosházán - második turnus

2020. szeptember 2.

Augusztus utolsó hetében szervezte iskolánk a Csibetábor második turnusát. A friss kisgimnazistáink itt ismerkedhettek meg egymással, s az évfolyam többi felvett tanulójával. A festői szépségű Mátra most is a kristálytiszta levegőt a csörgedező kispatakot, a szépen rendben tartott panziót kínálta a nyári első, tisztán azonos korcsoportos táborozóknak.

Bővebben: Csibetárbor Lajosházán - 2020. augusztus

Kerékpáros vándortáborban a balassisok

2020. augusztus 17.

A balassis diákok csapata augusztus elején a Gerecse-Vértes-Velencei-tó útvonalon vett részt a kerékpáros vándortáborban. 5 nap tekerés során megtettünk 213 km-t, túléltünk 1425 m szintemelkedést, és élveztük az 1497 m ereszkedést.

Bővebben: Kerékpáros vándortáborban a balassisok

Harmadik balassis szabadidős tábor – Cserhátszentiván - Angyalkert

2020. július 27.

Az idén nyáron 44 diákunk táborozhatott Cserhátszentivánon. Programokkal teli vidám hetet tölthettek a gyerekek az Angyalkert Táborban.

Bővebben: Harmadik balassis szabadidős tábor – Cserhátszentiván -...