Tanévzáró 2019

2019. június 27.

Jűnius 25-én, kedden tartottuk a tanévzáró ünnepélyünket, ahol 113 tanuló vehetett át kitűnő bizonyítványt. Az ezen a napon kiadott 591 bizonyítványba összesen 853 tantárgyi dicséretet írtunk be. A legjobb osztályátlag pedig: 4,89!

Bővebben: Tanévzáró_2019

Kiállításmegnyitó

2019. június 13.

A Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósult 60 órás művészeti szakkör keretében készült alkotásokból nyílt kiállítás az Iskolagalériában.

Bővebben: Kiállításmegnyitó

Tanulmányi kirándulás a „Határtalanul” program keretében

2019. május 28.

Erdélyi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a hetedik évfolyam diákjai a „Határtalanul” program keretében. A három nap során királyaink és fejedelmeink útján jártak Erdélyben. Az érintett települések útvonala: Nagyvárad – Királyhágó – Kolozsvár – Torda – Torockó – Nagyenyed – Gyulafehérvár – Marosillye – Arad.
A programok összeállításában és lebonyolításában a Csillagösvény Utazási Iroda segített.

Bővebben: Határtalanul 2019

Rendhagyó matematikaórák a Balassiban

2019. május 24.

Iskolánkban a tehetséggondozás égisze alatt a tanítási órákon, szakkörökön többféle új tanítási módszert alkalmazunk, így diákjaink a nem-euklideszi geometriák alapjaival is megismerkedhetnek.

Bővebben: Rendhagyó matematikaórák

Képzőművészeti tehetséggondozó tábor Gyulán

2019. május 12.

Iskolánk rajzban tehetséges diákjai szakmai táborban vettek részt Gyulán, mely az Nemzeti Tehetség Program pályázatból valósult meg. Az 5-10. évfolyam tanulói kivételes szépségű helyszíneken hódolhattak kedves időtöltésüknek, a rajzolásnak, festésnek.

Bővebben: Képzőművészeti tehetséggondozó tábor Gyulán

Elballagtak a végzős diákjaink

2019. május 6.

Május 4-én, pénteken délelőtt tartottuk a végzős diákjaink ballagási ünnepségét. Ebben a tanévben három osztály, a 12. A (osztályfőnök: Hanol Judit), a 12. B (osztályfőnök: Hevesi Teodóra) és a 12. C (osztályfőnök: Ferenczi Éva) búcsúzik a gimnáziumunktól.

Bővebben: Elballagtak a végzős diákjaink 2019

Élménypedagógiai projekt a madarak és fák napja alkalmából

2019. május 10.

A nagyszerűen együtt gondolkodó pedagógiai team-munka eredménye, hogy Marosiné Dékán Andrea tanárnő - Sipiczky Márk tanár úr - Faragó Ildikó tanárnő minden területen összehangolt, s egy tartalmas ÖKO-programmal, sporttal, természettudományi ismereteket felölelő, nemzetiségi kultúrát áttekintő programot valósított meg

Bővebben: Élménypedagógiai projekt a madarak és fák napja alkalmából

Napsütötte Toscana és az örök város: Róma – balassis tanulmányi kirándulás húsvét előtt

2019. április 24.

A 6. évfolyam számára mindig a legkedvesebb téma a Roma aeterna – az örök Róma. Idén is megvalósult egy remek program a latin örökségünk tantárgy belső vizsgája előtt. Projektfüzettel fedezhették fel a tanulók az antik városok titkait.

Bővebben: Napsütötte Toscana és az örök város: Róma – balassis...