24 órás kosárlabda

2019. november 24.

Eredményesen zárult a péntek délután elkezdődött 24 órás kosárlabda torna a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban. A hagyományos sporteseményt Horváth Tamás polgármester nyitotta meg, aki a kosarazásból is kivette a részét. 

Bővebben: 24 órás kosárlabda

Martinstag -Szent Márton–napi felvonulás a Balassiban

2019. november 15.

A Szent Márton-napi hagyományokat elevenítették fel kisgimnazistáink, amikor lámpásaikkal bejárták és megkerülték az iskola épületét.

Bővebben: Martinstag 2019

Megújult az iskolakertünk

2019. november 5.

Iskolakertünk már a nyári időszakban a következő tanév kertrendezésével előkészült a 2019/20-as tanévre. Az ÖKO-SZAKKÖR lelkes gondozásában lévő kertrészünket tudtuk fenntarthatóvá tenni. Ehhez anyagi támogatást az önkormányzat részéről Nagy Anikó képviselő asszony jóvoltából kaptunk, amit anyagbeszerzésre fordítottunk.

Bővebben: Megújult az iskolakertünk

Sikeresen zárult az idei Balassi Feszt

2019. október 30.

A rendezvény sikeres lebonyolítása után, még az őszi szünet előtti pénteken átadásra került a szülők által összegyűlt támogatói összeg: 1.004.700 Ft

Bővebben: Balassi Feszt_eredmény_2019

Előadás és történelmi séta az 1956-os megtorlások nyomában

2019. november 10.

Az 1956 utáni megtorlások egyik legjelentősebb emlékhelyén, az Új köztemető 301-es parcellájában és a hozzá kapcsolódó látogatóközpontban járt a 12. évfolyam diákcsoportja. A 301-es parcella titkai – Miről vallanak a sírok? címmel egy előadáson vehettünk részt, amelyet a Nemzeti Örökség Intézete szervezett.

Bővebben: Előadás és történelmi séta az 1956-os megtorlások nyomában

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

2019. október 6.

Október 4-én, pénteken az iskolarádión keresztül emlékeztünk meg az aradi vértanúkról. 6-án, vasárnap, a nemzeti gyásznapon pedig a 12. évfolyam néhány tanulója részt vett a Nemzeti Örökség Intézetének rendhagyó történelemóráján a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

Bővebben: Aradi vértanúkra emlékeztünk

Nyáridéző – beszámoló a Csibetáborról

2019. szeptember 20.

Hagyományosan, ebben az évben is ismerkedési tábort szerveztek az új kisgimnazistáknak a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium tanárai. Festői környezetben töltöttek el egy-egy hetet a felvételt nyert diákok a Mátrában.

Bővebben: Nyáridéző – beszámoló a Csibetáborról

Balassis szabadidős tábor Cserhátszentivánon

2019. augusztus 18.

Szabadidős táboron vehettek részt diákjaink a nyár folyamán Cserhátszentivánon.
Az alábbiakban Román Adrienn verses összefoglalóját olvashatjuk a táborról:

Bővebben: Balassis szabadidős tábor Cserhátszentivánon