A Rákóczi Szövetség tanári konferenciája

2017. december 5.

Intézményünk is képviseltette magát azon a konferencián, amelyet a Rákóczi Szövetség rendezett az ifjúsági szervezeteket vezető tanárok és az iskoaigazgatók számára.

 Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség az elmúlt 12 évben Kárpát-medence szerte több mint 270 középiskolában hozta létre ifjúsági szervezeteit, a helyi tanárokkal és diákokkal együttműködésben.
A Szövetség középiskolai szervezeti kapcsolatainak és tevékenységének megújítása, illetve megerősítése érdekében találkozót szervezett 2017. december 1-3. között a tatai Kristály Imperial Hotelben.
A rendezvény előadói között szerepelt Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke; Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár; Czunyiné Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos; Jerasz Anikó, a szerbiai Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke; Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, Tata Város Önkormányzata Humán és Ügyrendi Bizottságának elnöke.
A tanácskozásra mintegy hatvan iskolaigazgató és szervezeti vezetőtanár érkezett felvidéki, délvidéki és anyaországi középiskolákat képviselve.
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium képviseletében Farkas György igazgató vett részt a rendezvényen.