Felvidéki és kárpátaljai tanulmányút

2018. november 5.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási pályázatainak segítségével az őszi szünet előtti napokban felvidéki és kárpátaljai utazáson vehettek részt iskolánk diákjai.

Bővebben: Felvidéki és kárpátaljai tanulmányút

5 éves a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete a Balassiban

2018. április 27.

Vetítéssel, beszámolókkal és zenés műsorral ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete. A programról beszámolt a Rákosmente TV is, a tudósítás elérhető innen.

Bővebben: 5 éves a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete

Komárom-Érsekújvár: tanulmányút a Rákóczi Szövetség szervezésében

2018. március 25.

A Rákóczi Szövetség márciusi diákutaztatási programja keretében iskolai szervezetünk a felvidéki Révkomáromba és Érsekújvárra szervezett tanulmányi kirándulást.

Bővebben: Komárom-Érsekújvár: tanulmányút a Rákóczi Szövetség...

Színházlátogatás

2018. január 20.

A Pesti Színházban az Audiencia c. darabot tekintettük meg Halász Judit főszereplésével. "Egy királynő. Tizenkét miniszterelnök. Hatvan év. II. Erzsébet királynő a huszadik század és korunk egyik legjelentősebb uralkodónője. Az audienciáin miniszterelnökeit fogadja, Winston Churchillt, Margaret Thatchert, John Majort, vagy éppen David Cameront. Nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legközvetlenebb, legszellemesebb, legmegkapóbb személyiségét és az országát szolgáló minisztereit." - olvasható az előadásról a színház honlapján.

Bővebben: Színházlátogatás

A Rákóczi Szövetség tanári konferenciája

2017. december 5.

Intézményünk is képviseltette magát azon a konferencián, amelyet a Rákóczi Szövetség rendezett az ifjúsági szervezeteket vezető tanárok és az iskoaigazgatók számára.

Bővebben: A Rákóczi Szövetség tanári konferenciája

Szatmári tájakon - a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének tanulmányútja

2017. október 31.

A Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének diákcsoportja - a diákutaztatási pályázat keretén belül - Szatmárnémetiben járt,  ahol a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője kalauzolta a tanulókat, akik a helyi gimnazisták 1956-os iskolai műsorát is megtekinthették. Ezt követően a reformáció 500. évfordulója alkalmából, a szatmári térség protestáns kultúrtörténeti emlékeivel ismerkedett a csoport (Tákos, Csaroda, Nagygéc és Csengersima templomai). Szatmárcsekén, a híres csónakfejfás temetőben pedig Kölcsey sírja előtt tisztelegtek, a himnusz közös elszavalásával.

Bővebben: Szatmári tájakon

Tisztújító őszi taggyűlés

2017. október 23.

A közelmúltban tartotta őszi taggyűlését a több mint 60 főt számláló iskolai szervezet, ahol az „örökös tag” megtisztelő címet adományozták az elnökség két korábbi tagjának, Blankó Miklósnak és Jónás Georginának. Továbbá tisztújítást is tartottak, ahol az elnökség új tagjaivá választották Stubnya János Domonkost és Ilyés Csengét.

A tisztújításon kívül tájékoztató hangzott el az októberi diákutaztatási programról, amelynek keretében Szatmárnémetibe látogathatnak el az érdeklődő diákok.

A helyi szervezet új gazadasági vezetője, Ilyés Csenge - két osztálytársával együtt - a taggyűlés utáni napokban részt vett a Rákóczi Szövetség őszi vezetőképzőjén, Várpalotán és Veszprémben. Az eseményről bővebb beszámoló elérhető innen.

Bővebben: Tisztújító őszi taggyűlés

Részvétel az őszi vezetőképzőn

2017. október 23

A 2017. október 6-8. között megrendezett Kárpát-medencei Középiskolás Vezetőképzőn Ilyés Csenge, szervezetünk új gazdasági vezetője, valamint két osztálytársa, Makó Mercédesz és Petrovics Katalin vett részt.
A helyszín a Várpalota melletti Királyszálláson, az Erdei Pihenőparkban volt, ahol játékos vetélkedők, szabadulójátékok, illetve kulturális programok keretében ismerkedhetett a közösségi szervezőmunka céljaival, feladataival a résztvevő mintegy 80 diák. A program része volt egy városnéző séta Veszprémben, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra és a várpalotai Trianon Múzeum megtekintése is.

Bővebben: Részvétel az őszi vezetőképzőn