A Rákóczi Szövetség tanári konferenciája

2017. december 5.

Intézményünk is képviseltette magát azon a konferencián, amelyet a Rákóczi Szövetség rendezett az ifjúsági szervezeteket vezető tanárok és az iskoaigazgatók számára.

Bővebben: A Rákóczi Szövetség tanári konferenciája

Szatmári tájakon - a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének tanulmányútja

2017. október 31.

A Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének diákcsoportja - a diákutaztatási pályázat keretén belül - Szatmárnémetiben járt,  ahol a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője kalauzolta a tanulókat, akik a helyi gimnazisták 1956-os iskolai műsorát is megtekinthették. Ezt követően a reformáció 500. évfordulója alkalmából, a szatmári térség protestáns kultúrtörténeti emlékeivel ismerkedett a csoport (Tákos, Csaroda, Nagygéc és Csengersima templomai). Szatmárcsekén, a híres csónakfejfás temetőben pedig Kölcsey sírja előtt tisztelegtek, a himnusz közös elszavalásával.

Bővebben: Szatmári tájakon

Tisztújító őszi taggyűlés

2017. október 23.

A közelmúltban tartotta őszi taggyűlését a több mint 60 főt számláló iskolai szervezet, ahol az „örökös tag” megtisztelő címet adományozták az elnökség két korábbi tagjának, Blankó Miklósnak és Jónás Georginának. Továbbá tisztújítást is tartottak, ahol az elnökség új tagjaivá választották Stubnya János Domonkost és Ilyés Csengét.

A tisztújításon kívül tájékoztató hangzott el az októberi diákutaztatási programról, amelynek keretében Szatmárnémetibe látogathatnak el az érdeklődő diákok.

A helyi szervezet új gazadasági vezetője, Ilyés Csenge - két osztálytársával együtt - a taggyűlés utáni napokban részt vett a Rákóczi Szövetség őszi vezetőképzőjén, Várpalotán és Veszprémben. Az eseményről bővebb beszámoló elérhető innen.

Bővebben: Tisztújító őszi taggyűlés

Részvétel az őszi vezetőképzőn

2017. október 23

A 2017. október 6-8. között megrendezett Kárpát-medencei Középiskolás Vezetőképzőn Ilyés Csenge, szervezetünk új gazdasági vezetője, valamint két osztálytársa, Makó Mercédesz és Petrovics Katalin vett részt.
A helyszín a Várpalota melletti Királyszálláson, az Erdei Pihenőparkban volt, ahol játékos vetélkedők, szabadulójátékok, illetve kulturális programok keretében ismerkedhetett a közösségi szervezőmunka céljaival, feladataival a résztvevő mintegy 80 diák. A program része volt egy városnéző séta Veszprémben, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra és a várpalotai Trianon Múzeum megtekintése is.

Bővebben: Részvétel az őszi vezetőképzőn

Kassa és környéke - tanulmányút a Rákóczi Szövetség szervezésében

2017. június 20.

Felvidéki tanulmányúton vehettek részt a Balassi Gimnázium diákjai, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan. A program a Rákóczi Szövetség anyagi támogatásával valósult meg, annnak a pályázatnak a keretében, amelyen Kárpát-medencei magyar középiskolák indulhattak, azzal a feltétellel, hogy egy másik, a Kárpát-medence országaiban lévő település magyar középiskolájához látogatnak el június 4. alkalmából.

Bővebben: Kassa és környéke - tanulmányút a Rákóczi Szövetség...

Rákóczi-nap a Balassiban - Jónás Georgina kapta a helyi szervezet idei kitüntetését

2017. április 30.

Április közepén tartotta a Rákóczi Szövetség helyi szervezete idei ünnepi taggyűlését a névadó II. Rákóczi Ferenc fejedelem emléknapja alkalmából, ahol a végzős diákoktól is elbúcsúzott a tagság. Jónás Georgina kitüntető oklevelet kapott több éves közösségszervező munkája elismeréséül.

Bővebben: Rákóczi-nap a Balassiban 2017

Évvégi taggyűlés: az idén is sikeres évet zártunk

2016. december 21.

Szokásainkhoz hűen, a téli szünet előtt,  december 20-án megtartottuk az év végi taggyűlésünket, ahol áttekintettük az éves programjainak, illetve előkészítettük a következő év eseményeit. Külön ki kell emelni, hogy az idei évben is jelentős anyagi támogatást kaptunk a Rákóczi Szövetség Központi Irodájától, illetve a beszedett tagdíjakból is gazdálkodhattunk.

Bővebben: Évvégi taggyűlés

Utazás Dél-Baranyába

2016. november 10.

A Rákóczi Szövetség októberi diákutaztatási programjának keretében a horvátországi Eszékre és ezzel együtt a történelmi Dél-Baranya területére szerveztük tanulmányi kirándulásunkat. Az utazás az október 23-ai nemzeti ünnephez kapcsolódva valósulhatott meg, hiszen a program fontos eleme volt, hogy egy eszéki magyar tanítási nyelvű gimnáziumba látogathattunk el, bepillantást nyerve az ottani gyerekek és tanáraik mindennapjaiba.

Bővebben: Utazás Dél-Baranyába