5 éves a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete a Balassiban

2018. április 27.

Vetítéssel, beszámolókkal és zenés műsorral ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját a Rákóczi Szövetség iskolai szervezete. A programról beszámolt a Rákosmente TV is, a tudósítás elérhető innen.

Az ünnepi taggyűlésen Farkas György igazgató nyitóbeszédében hangsúlyozta, mennyi mindent adott a diákélet számára a Rákóczi Szövetséggel való 5 éves együttműködés, melynek keretében számos határon túli tanulmányút valósulhatott meg. Páratlan lehetőségként vázolta a szövetség esemény-kínálatát, amely remekül illeszkedik a Határtalanul programhoz is, melyben szintén rendszeresen részt vesz az iskola.
Az ünnepi taggyűlés folytatásában Pápai Áron citerán adott elő, két Rákóczi siratót, és egy galgamenti verbunkot. Ezt követően Blankó Miklós, volt balassis diák, a helyi szervezet egyik alapító tagja beszélt az eddigi programokról, melyek keretében több mint 25 kiránduláson, valamint számos színház- és múzeumlátogatáson vehettek részt a tanulók. Ő maga 3 évig működött közre aktívan a szervezésben, és egyetemistaként is figyelemmel kíséri a rákóczisok tevékenységét.  Molnár Zsolt történelemtanár, a helyi szervezet vezető tanára, vetítéses előadás keretében elevenítette fel az elmúlt 5 év legszebb, legtartalmasabb pillanatait.
Az eseményen Csenger Orsolya, a Rákóczi Szövetség állandó munkatársa kiemelte: országszerte már több mint 300 diákszervezet csatlakozott a közös munkához. A szövetség a csatlakozó diákok, egyetemisták és családok számára is igyekszik különböző táborokat szervezni közösségépítő céllal.

Az ünnepi taggyűlésen készült fotók