„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”

(Széchenyi István)

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

Az alábbiakban közzétesszük az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára készített iskolai műsor felvételét.

Bővebben...

2017. október 30.

Krakkó-Auschwitz: lengyelországi tanulmányúton a balassisok

Március végén dél-lengyelországi történelmi tanulmányúton vehettek részt iskolánk 12. évfolyamos tanulói. A program során látogatást tettek az egykori lengyel koronázóváros, Krakkó belvárosában, majd megtekintették az Auschwitz-Birkenau melletti egykori koncentrációs táborokhoz kapcsolódó múzeumokat.

Bővebben...

2017. április 11.

„Budapest a forradalmak városa” - balassis siker az országos versenyen

Az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége által szervezett „Budapest a forradalmak városa” c. országos történelmi tanulmányi verseny döntőjében harmadik helyen végeztek Kiss Gergely és Széles András 12. b osztályos tanulók.

Bővebben...

2017. április 10.

Balassisok eredményei a Rákoskeresztúr-vetélkedőn

 A versenyző csapatok csoportképe

Az idén is képviseltette magát iskolánk a rákoskeresztúri iskolák hagyományos vetélkedőjén, amelynek a tétje, hogy ki jusson el a Keresztúr Nevű Települések Találkozójára. Csapataink csupán pár ponttal maradtak le a győztes Újlak utcai iskolától.

2017. február 20.

Balassis sikerek a SZAKE országos közismereti versenyein

Az idén is eredményesen szerepeltek diákjaink a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) közismereti versenyeinek az elmúlt hétvégén megrendezett országos döntőjében.

Bővebben...

2017. március 20.

Ókori vakáció - turizmus és látnivalók a római korban

A fenti címmel tartott előadást a DÖK-napon iskolánk volt diákja Blankó Miklós, az ELTE magyar-történelem szakos hallgatója.

2017. március 18.

Fontosabb változások a történelem érettségi vizsgán 2017-től

Az alábbiakban összefoglaljuk a történelem érettségi vizsgát érintő változásokat, amelyek 2017-től lépnek életbe:

Bővebben: Érettségi 2017-től

Változnak az érettségi követelményei

A 2017. január 1-jétől életbe lépő változásoknak megfelelően érettségiznek az idei 12. évfolyamos diákjaink. Az új érettségi követelményeket és a vizsga leírását honlapunkon is közzétettük.

Bővebb információk...

2016. szeptember 25.