„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”

(Széchenyi István)

Végzős balassisok a Terror Háza Múzeumban

A Terror Háza Múzeumban tettek látogatást a közelmúltban a végzős 12. A osztály tanulói. Az érettségi szünetre tervezett program jó lehetőséget kínált a diákok számára, hogy elmélyültebben tanulmányozhassák a szóbeli érettségi vizsgán is szereplő Rákosi- és Kádár-korszak mindennapjai.

Bővebben...

2018. május 30.

Végzős balassis diákok a Holokauszt Emlékközpontban

A 12. A osztály tanulói – Molnár Zsolt történelemtanár szervezésében – látogatást tettek a Holokauszt Emlékközpontban. A Páva utcai intézmény állandó kiállításának tárgya a magyar holokauszt, amely fontos témakör lesz az idei érettségizők számára.

Bővebben...

2017. december 20.

Tanulmányút és továbbképzés az izraeli Yad Vashem Intézetben

A magyar és az izraeli kormány együttműködési megállapodásának értelmében 25 magyarországi pedagógus számára vált lehetővé, hogy izraeli továbbképzésen vegyenek részt a holokauszt témakörében. A sikeres pályázók között volt Molnár Zsolt, iskolánk történelemtanára, aki november első hetében vett részt a tanulmányúton a jeruzsálemi Yad Vasem Holokauszt Mártírok és Hősök Emlékezete Intézetben.

Bővebben...

2017. november 18.

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

Az alábbiakban közzétesszük az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára készített iskolai műsor felvételét.

Bővebben...

2017. október 30.

Krakkó-Auschwitz: lengyelországi tanulmányúton a balassisok

Március végén dél-lengyelországi történelmi tanulmányúton vehettek részt iskolánk 12. évfolyamos tanulói. A program során látogatást tettek az egykori lengyel koronázóváros, Krakkó belvárosában, majd megtekintették az Auschwitz-Birkenau melletti egykori koncentrációs táborokhoz kapcsolódó múzeumokat.

Bővebben...

2017. április 11.

„Budapest a forradalmak városa” - balassis siker az országos versenyen

Az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége által szervezett „Budapest a forradalmak városa” c. országos történelmi tanulmányi verseny döntőjében harmadik helyen végeztek Kiss Gergely és Széles András 12. b osztályos tanulók.

Bővebben...

2017. április 10.

Balassisok eredményei a Rákoskeresztúr-vetélkedőn

 A versenyző csapatok csoportképe

Az idén is képviseltette magát iskolánk a rákoskeresztúri iskolák hagyományos vetélkedőjén, amelynek a tétje, hogy ki jusson el a Keresztúr Nevű Települések Találkozójára. Csapataink csupán pár ponttal maradtak le a győztes Újlak utcai iskolától.

2017. február 20.

Balassis sikerek a SZAKE országos közismereti versenyein

Az idén is eredményesen szerepeltek diákjaink a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) közismereti versenyeinek az elmúlt hétvégén megrendezett országos döntőjében.

Bővebben...

2017. március 20.