Rendhagyó történelemóra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben

2020. október 12.

Rendhagyó történelemórán vehetett részt a 12. B osztály Molnár Zsolt tanár úr vezetésével a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A programot – melynek során az 1848-as forradalom és szabadságharc kiemelkedő személyeinek síremlékeit keresték fel – a Nemzeti Örökség Intézete szervezte az október 6-ai emléknap alkalmából.

Bővebben...

Végzős balassissok a Holokauszt Emlékközpontban

2018. január 20.

A 12. B osztály tanulói – Molnár Zsolt történelemtanár szervezésében – látogatást tettek a Holokauszt Emlékközpontban. A Páva utcai intézmény állandó kiállításának tárgya a magyar holokauszt, amely fontos témakör lesz az idei érettségizők számára.

Bővebben: Végzős balassissok a Holokauszt Emlékközpontban

Rendhagyó történelemóra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben

2018. október 10.

Rendhagyó történelemórán vehetett részt iskolánk diákcsoportja Molnár Zsolt tanár úr vezetésével a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A programot – melynek során az 1848-as forradalom és szabadságharc kiemelkedő személyeinek síremlékeit keresték fel – a Nemzeti Örökség Intézete szervezte az október 6-ai emléknap alkalmából.

Bővebben: Rendhagyó történelemóra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben

Sikeres pályázat a Nemzeti Tehetség Program keretében

2014. április 10.

A Nemzeti Tehetség Program keretében beadott pályázatunk sikerrel járt, így lehetőségünk lesz május-június hónapban egy tehetséggondozó történelemtábor megszervezésére a 9. évfolyamos emelt történelem csoport számára.  A programtervezet részleteiről és a magvalósításról később honlapunkon is beszámolunk.

Bővebben: NTP pályázat történelem

Végzős balassis diákok a Holokauszt Emlékközpontban

2017. december 20.

A 12. A osztály tanulói – Molnár Zsolt történelemtanár szervezésében – látogatást tettek a Holokauszt Emlékközpontban. A Páva utcai intézmény állandó kiállításának tárgya a magyar holokauszt, amely fontos témakör lesz az idei érettségizők számára.

Bővebben: Végzős balassis diákok a Holokauszt Emlékközpontban

Tanulmányút és továbbképzés az izraeli Yad Vashem Intézetben

2017. november 18.

A magyar és az izraeli kormány együttműködési megállapodásának értelmében 25 magyarországi pedagógus számára vált lehetővé, hogy izraeli továbbképzésen vegyenek részt a holokauszt témakörében. A sikeres pályázók között volt Molnár Zsolt, iskolánk történelemtanára, aki november első hetében vett részt a tanulmányúton a jeruzsálemi Yad Vashem Holokauszt Mártírok és Hősök Emlékezete Intézetben.

Bővebben: Tanulmányút és továbbképzés az izraeli Yad Vasem Intézetben

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

2017. október 30.

Az alábbiakban közzétesszük az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára készített iskolai műsor felvételét.

Bővebben: Az 1956-os forradalomra emlékeztünk - 2017

Holokauszt-megemlékezés az iskolarádión keresztül

2017. április 20.

Április 16-án, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján megemlékezést tartottunk az iskolarádión keresztül. A műsor forgatókönyvét Molnár Zsolt tanár úr írta, az előadók: Hajdú Baranabás, Hegedűs Eszter, Heretelendy Krisztián, Rozs András és Turi-Kováts Bálint tanulók voltak.

Bővebben: Holokauszt-megemlékezés az iskolarádión keresztül

Alkategóriák