Budapesti projettalálkozó: 2016. április 10-16.

Budapesten, a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium cserediákokat látott vendégül az Európai Unió által támogatott Erasmus + program keretében. A vendégek Belgiumból, Hollandiából és Spanyolországból érkeztek.

A jelenlegi pályázat az IT@school nevet viseli, melynek célja - az angol nyelv alkalmazói szintű használata mellett -, hogy a résztvevő országok az iskolában, oktatásban és a tanórákon használható programokat, applikációkat ismertessenek meg egymással.
A projektben ezúttal négy mobilitás szerepel, melyek közül az első állomás Magyarország volt. A 24 diák és a 8 pedagógus egy hetet töltött áprilisban iskolánkban. A bemutatkozás, egymás megismerése sok élménnyel töltötte meg ezeket a napokat.
A pályázatban vállalt kötelezettségek mellett fontos volt, hogy a vendégek betekintést nyerhessenek a magyar kultúrába is. Az együtt töltött héten megcsodálhatták a főváros főbb nevezetességeit: az Országházat, a Hősök terét, a Vár-negyedet, sétáltak a belvárosban, kirándultak Szentendrén, a táncházban pedig átélhették a magyar néptáncok sokféleségét és természetesen megkóstolhatták a magyar konyha ízeit is.
A gimnázium diákjai, kicsik és nagyok egyaránt kiválóan használták meglévő angol nyelvtudásukat és kreativitásukkal helyt álltak a prezentációk, az idegenvezetés és maguknak szervezett egyéni programok során is.
A vendéglátó családok és vendégeik közötti kapcsolat napról napra vált szorosabbá. A közös munkának köszönhetően sikeres hetet zárhattunk, mely reményeink szerint minden résztvevőt rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagított.
Bár a vendégek már hazatértek, a közös munka folytatódik hiszen a következő projekttalálkozóra már idén ősszel sor kerül, ezúttal Hollandiában.