A nyolcosztályos gimnáziumok matematikatanárainak találkozója a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban

2019. szeptember 8.

Még 2017 augusztusában a Kempelen Farkas Gimnázium matematikatanárai meghívtak néhány nyolcosztályos gimnáziumot azzal a céllal, hogy elindítsanak egy konzultációs lehetőséget ennek az iskolatípusnak a speciális lehetőségeiről, eredményeiről, gondjairól.

Az elmúlt két évben rendszeressé váltak ezek a találkozók. A részt vevő iskolák köre bővült, sok fontos téma került napirendre: hogyan felvételiztetünk, milyen tankönyveket használunk, játékok az 5-6.évfolyamon, az ötödikesek tanítási sajátosságai, versenyfelkészítés, belső vizsgák és értékelésük. Eddig felváltva a Kempelen Farkas Gimnázium és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium volt a házigazdája a Nyolcosztályos Gimnáziumok Találkozóinak.
2019. augusztus 29-én a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium vállalta ennek a találkozónak a megszervezését. A délutáni programban szerepelt a vendéglátó gimnázium eredményeinek bemutatása (Bogát Éva igazgatóhelyettes), a 11.  évfolyam matematikatanításának kérdései, a tanmenetek (Farkas József munkaközösség-vezető), szemléltető eszközök használata, a tehetségverseny formája (Ferenczi Éva tanárnő), a GeoGebra program használata a 11. osztályos tananyagban (Börzsei Katalin tanárnő).
Sok szempontból gondolatébresztő, jó hangulatú találkozón vettünk részt. Köszönjük a szervezést Ferenczi Éva tanárnőnek.
Dr. Horváth Eszter koordinátor, Kempelen Farkas Gimnázium