angollogo

Angliai utazáson vettek részt diákjaink

2015. április 24.

A tavaszi szünetben angliai tanulmányúton vehettek részt diákjaink. A Hanol Judit tanárnő által szervezett autóbuszos utazáson a 8. a osztály tanulóin kívül a 9. és a 10. évfolyamról is többen részt vettek. A programelemek között  London, Canterbury, Oxford meglátogatása szerepelt, valamint az oda- és a visszaúton Brüsszelben illetve a párizsi Disneyland forgatagában is nézelődhettek a résztvevő tanulók.

A részletes beszámoló letölhető innen.

Bővebben: Angliai utazás_2015. április

Almási Andrea tanárnő tanulmányútja Angliában

2013. szeptember 30.

Almási Andrea tanárnő 2013. szept. 23-27. között Gloucesterben tanulmányúton vett részt, melynek címe A motiváció növelése a nyelvoktatásban „komoly játékokon” keresztül, IKT eszközök felhasználásával (Improving motivation in language learning through immersion and serious games using ICT technology).

Bővebben: Almási Andrea tanárnő tanulmányútja

Halloween ünnepe a Balassiban

2012. október 26.

Iskolánk angol munkaközösségének régi hagyományaként idén is megrendezésre került a Hallowe’en / Halloween ünnepe, amely Mindenszentek előestéje az angolszász kultúrában.
Egyik legismertebb megjelenési formája a faragott tök, amely a benne égő mécsestől sajátos hangulatot áraszt.
A kiállítást és a versenyt idén is két - tökfaragó és tökből készült sütemények - kategóriában hirdettük meg.

Bővebben: Halloween 2012

Gimnáziumunk részt vehet az Euroscola napon Strasbourgban

2012. június 23.

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium nyerte a  2012. december 14-ei Euroscola napon való részvétel lehetőségét Strasbourgba.

Bővebben: Euroscola nap

Olasz diákok a Balassiban

2012. április 25.

A gimnázium diákjainak tavaly októberi olaszországi látogatásának folytatásaként április 14-20. között a Pescara városában található Liceo Scientifico Leonardo Da Vinci Gimnázium  tizenöt diákja és két tanára látogatott el hozzánk. A közös munka során Szabó Magda Abigél című regényével ismerkedtek meg, valamint az Európai Unióval kapcsolatos tudásukat bővítették feladatlapok segítségével. Tanáraikkal együtt részt vettek angolórákon is.
Az iskolán kívüli programok során budapesti városnézésen, parlamenti látogatáson és a Duna Corso sétahajó úton vettek részt. Ezen kívül Visegrádra, Szentendrére, valamint a Lázár Lovasparkba és a Gödöllői Királyi Kastélyba is ellátogattak, minden helyszínen angol nyelvű vezetés kíséretében.

Bővebben: Olasz diákok a Balassiban

Halloween

2011. november 8.

Ebben a tanévben folytattuk ezt a nálunk is egyre népszerűbb hagyományt. Október 26-án szerveztünk töklámpás faragó és töktorta készítő versenyt, remélve, hogy most is meg tudjuk mozgatni a gyerekek fantáziáját, kreativitását. Elsősorban - mint mindig - most is az alsóbb évfolyamok tanulói vettek részt ezekben lelkesen. Az alábbiakban közüljük az eredményeket.

Bővebben: Halloween - eredmények

Olaszországi diákcsere program

2011. október 11.

Október első napjaiban 15 diákunk olasz csereutazáson vett részt. Az utazás elsődleges célja az angol kommunikációs képességek fejlesztése volt, melyet nemcsak a pescarai családoknál és a helyi iskolában gyakorolhattak diákjaink, hanem az utazás feltételeként megszabott angol nyelvű könyv elolvasása és feldolgozása kapcsán is.

Bővebben: Olaszországi diákcsere program