angollogo

Versenyeink


1.    Iskolai versenyek

1.1.    „Szép kiejtés” verseny

A verseny célja a tanulók motiválása, a helyes és szép kiejtés gyakoroltatása. Évek óta népszerűségnek örvend a tanulók körében. Jellegéből adódóan a gyengébb képességű tanulók is jelentkezhetnek rá, s sikerélményeket szerezhetnek. Ebben a tanévben úgy döntöttünk, hogy I. idegen nyelven csak 5-8. osztályosoknak hirdetjük meg a versenyt, II. idegen nyelven pedig 9-10. évfolyamoknak, mert a nagyobb diákoknak ez a verseny már nem jelent igazi kihívást. Az alsó évfolyamok (5-8.) nyertesei továbbjutnak a kerületi versenyre, ha lesz ilyen.

Időpontja: október 17-21.
Eredményhirdetés: okt. 26.
(Az eredményekről részletek: Szép kiejtés verseny)

 

2.    Kerületi versenyek

Eddig minden évben részt vettünk több kerületi versenyen is, és mindig szép eredményt értek el tanulóink, de idén nem tudjuk ki és milyen feltételekkel rendez versenyt, még nincs információnk.

Az eddig minden évben megrendezett kerületi verseny, amin részt vettünk:

•    Kerületi angol verseny az 5-8. osztályos korosztály számára
•    Kerületi országismereti verseny
•    Kerületi verseny a különböző nyelvi munkaközösségek együttműködésével (angol-német)

 

3.    Fővárosi-országos versenyek


3.1.  Kreatív történetíró verseny

Egyik új versenyünk egy fogalmazási verseny. Az előző tanévben már megrendeztük az iskolai fordulót is, és 3 csapatunk került be a döntőbe, ahol szép helyezést értek el. (Az országos verseny 11-12. évfolyamosoknak szól, de mi az iskolai fordulót két kategóriában, 9-10. és 11-12. évfolyamon hirdetjük meg.)

Időpontja: 2012.02.08.
Eredményhirdetés: 2012. 02.15.

 3.2.  Szavalóverseny

Szintén egy országos verseny iskolai selejtezőjének szánjuk a versmondó versenyünket. Az előző tanévben ezen is sikeresen szerepeltünk, de gondot okozott a sok tehetséges jelentkező közül a legjobbak kiválasztása, és már akkor is kellett selejtezőt tartani.  Így most egy iskolai fordulót hirdetünk, melynek győztesei az országos fordulóba jutnak.

Időpontja: 2012.11.10.
Eredményhirdetés: a verseny után

 3.3.    OÁTV

7. és 8. osztályos diákok versenye. Általában, ahogy az előző tanévben is, a nyolcadik évfolyamon tudnak diákjaink eredményesen szerepelni, de több lelkes induló van minden tanévben a hetedikesek között is. Mivel évek óta foglalkozunk a felkészítéssel és a versenyzéssel, szaktanáraink az előző évek feladatlapjaiból álló feladatbankot eredményesen használják a felkészítéshez, ami a tanórán kívül, szakköri keretben történik.

Időpont: Közlöny kiírása szerint


3.4.    Országos Angol Nyelvi Verseny a 9-10. évfolyam számára

A barcsi Széchenyi Ferenc Gimnázium által rendezett verseny, mely 2 fordulós. Az első (iskolai) forduló írásbeli, a második (országos) hallás utáni értés és szóbeli feladatokat tartalmaz. A verseny nevezési díjas, amihez lehetőség szerint kérünk anyagi támogatást az alapítványtól.

Határidő: Közlöny kiírása szerint

 

3.5 .   OKTV

Az idén is szeretnénk indítani tanulóinkat ezen a magas színvonalú versenyen, hiszen az előző évek továbbjutói bizonyították, hogy nem lehetetlen a felkészülés.

Jelentkezési határidő:2011.09.23.
I. forduló: november 15.

 

3.6.   Országos levelező versenyek

A TITOK, a Hello Teens és a Csatangolók elnevezésű versenyek szervezői kerestek meg a tanévkezdésig bennünket az elsősorban az alsóbb évfolyamokat érintő versenyzési lehetőséggel. Bár a versenyek pénzdíjasak és elég sok szervezést igényelnek, a kollégák hirdetik a lehetőségeket, a tanulók pedig lelkesen versenyeznek és igen eredményesen szerepeltek az előző tanévben is.