Megújult az iskolakertünk

2019. november 5.

Iskolakertünk már a nyári időszakban a következő tanév kertrendezésével előkészült a 2019/20-as tanévre. Az ÖKO-SZAKKÖR lelkes gondozásában lévő kertrészünket tudtuk fenntarthatóvá tenni. Ehhez anyagi támogatást az önkormányzat részéről Nagy Anikó képviselő asszony jóvoltából kaptunk, amit anyagbeszerzésre fordítottunk.

A kertrész felújítási munkáihoz felnőtt szakmunkára volt szükség, amit az idei tanév 7. A osztályos szülei készséggel felvállaltak. Köszönjük: Simon-Busi Henriett, Vasas Boglárka szüleinek, Tóbiás Levente édesanyjának és Jenei Viktória édesapjának áldozatos munkáját. Így tudott elkészülni a kertrész kerítésének kijavítása, a terület elbozótosodott részeinek kitisztítása, téglakő ágyás építése, termőfölddel való feltöltése, geofóliázás és kéreghánccsal való fedése. A közel 70 m2-es terület bemutató kertként funkcionál.
Az őszi időszakban az iskola madárvédelmi programját is tovább fejlesztettük. Az osztályok kertterületein a madáretetőkön kívül, madáritatók kihelyezésére is sor került. Reméljük, az énekesmadarak fajszáma ezáltal bővülni fog.
Dicséretes, hogy az ÖKO-SZAKKÖR tagjai az iskola azon területein, amik nem tartoznak egyik osztályhoz sem, az első kertértékelés előtti időszakban a lombot összeszedték és a kertet rendezetté varázsolták.
Továbbá örömmel mutatok be néhány különösen szép kertrészletet, melyek lelkes osztályok gondozása alatt állnak.
A bemutatókert építéséről, a szakkörösök munkájáról és a kertrészekről a képek még többet elmondanak, amelyeket szíves figyelmükbe ajánlok.

Marosiné Dékán Andrea - az öko program és az iskolakert vezető tanára