griflogo


„Martinstag” - Szent Márton napi lámpás felvonulás

2018. november 15.

Szent Márton napját (Martinstag, november 11.) iskolánkban a német nyelvterületek  hagyományainak megfelelően idén is énekes, lámpás felvonulással köszöntöttük.

Bővebben: „Martinstag” - Szent Márton napi lámpás felvonulás

Márton-napi felvonulás és a német szavalóverseny eredményei

2017. november 15.

November első hetében Márton-napi lámpás felvonulás volt iskolánkban. Az 5.b és 6.b osztályok német nyelvet tanuló diákjai és szaktanáriak tették színessé a pénteki napot!

Ezekben a napokban zajlott a „SISI, A VERSEKBEN ÖRÖKKÉ ÉL” német szavaló verseny is, amelyen iskolánk diákjai is képviselték magukat, szép eredményt elérve.Iskolánkat az 5-6. évfolyamos korosztályban Kertész Domokos 6.b és Kárpáti Zoltán Tamás 5.b (első idegen nyelvű versmondása) osztályos diákok képviselték. Kertész Domokos II. helyezést ért el.

Bővebben: Márton-napi felvonulás és a Sisi szavalóverseny eredményei

Martinstag és Sissi szavalóverseny

2013. november 12.

Az immár hagyományossá vált Szent Márton napi lámpás felvonulás (Martinstag) idén sem maradhatott el, noha egy kissé módosult az útvonal és maga az ünneplés módja is.

Bővebben: Szent Márton napi megemlékezés és Sissi szavalóverseny

„Martinstag” - Szent Márton napi lámpás felvonulás

2012. november 12.

Szent Márton napját (Martinstag, november 11.) iskolánkban a német nyelvterületek  hagyományainak megfelelően, énekes, lámpás felvonulással köszöntjük.
Idén az 5.b osztály Sélleyné Kiss Viktória és a 6.b osztály Mitókné Hevesi Teodóra  tanárnők vezetésével  - akik nemcsak némettanáraik, hanem osztályfőnökeik is az említett osztályoknak - énekelve vonultak végig az iskola folyosóin és tantermein. A részben saját kezűleg készített lámpásaikkal a sötét téli időszak beköszöntét hirdették, valamint  Szent Márton legendáját elevenítették fel dalaikban.

Bővebben: Martinstag - 2012

Német cserediákok jártak nálunk

2012. május 12.

2009 novemberében Vida Andrásné tanárnő vette fel a kapcsolatot a németországi Wertingen gimnáziumával. A cél az volt, hogy az akkori 6. B osztály (ma 8. B) tanulói a német nyelvet cserediák-kapcsolat útján sajátítsák el. 2010 júniusában Vida tanárnő látogatást tett Wertingenbe (Augsburg közelében egy párezer fős város), s akkor dőlt el, az akkori 7. B osztály Németországba utazik. 28 diák jutott így el oda iskolánkból 2011 júniusában. A program folytatásaként 2012. május 8-12. között több mint 25 német diák tett viszontlátogatást nálunk, akiket ezen a héten a 8. B osztályos diákok és családjaik láttak vendégül.

Bővebben: Német cserediákok jártak nálunk

Szent Márton napi lámpás felvonulás

2011. november

Németország kiállítás - a berlini fal leomlásának 20. évfordulójára

2009. november

{phocagallery view=categories|imagecategories=1|imagecategoriessize=5|hidecategories=5,1,2,3,4,6,7,9,10,11,12,13,16,17}