2014/15. évi matematika versenyeredmények 5-8. osztályig

2015. június 15.

Közel 350 matematika verseny nevezése volt iskolánk 5-8. osztályos tanulóinak ebben a tanévben. Van több olyan tanulónk is, aki minden versenyen indult, közöttük van az a 8 tanuló is, aki eljutott az országos döntőig.

A legeredményesebb versenyzőnk Takács Lili 7. c osztályos tanuló volt, aki a Varga Tamás, a Zrínyi Ilona és az Alapműveleti Matematika verseny országos döntőjében is ott volt. A legjobb helyezését a Varga Tamás versenyen érte el, fővárosi 3. helyezettként jutott be az országos döntőbe, ahol az országos 6. helyezést szerezte meg ezen a nívós versenyen. Az Alapműveleti versenyen fővárosi 1. helyezettként jutott be a döntőbe, ahol 14. helyezést ért el. A Zrínyi Ilona versenyen területi elsőként (a XIV., XVI. és XVII. kerület iskolái alkotják ezt a körzetet) jutott be az országos döntőbe. Nóniusz Gábor 6. a osztályos tanulónk fővárosi 2. helyezettként jutott be az Alapműveleti Matematika verseny országos döntőjébe, ahol 7. helyezést ért el. A Bátaszéki Matematika verseny országos döntőjében Szabó András 5. c osztályos tanulónk 22., a Kenguru Matematika versenyen pedig országos 35. helyezett lett. A Katedra Országos Matematika Levelező Verseny országos döntőjébe jutott Kiss Márton 5. c osztályos tanulónk. A Bolyai Matematika csapatverseny országos döntőjébe területi elsőként jutott be a Gyuricza Tamás, Stubnya János, Szathmári Balázs és Takáts Máté alkotta 8. b osztályos csapat.
Az idei tanévben is szép sikereink voltak, gratulálunk az országos döntőig eljutott tanítványainknak és további eredményes versenyzést kívánunk nekik!