A tanév legsikeresebb matematika versenyzője Takács Lili a 8. c osztályból

2016. június 20.

Az 2015/2016-os tanévben a különböző matematika versenyekre közel 400 tanulónk nevezett be. A sok próbálkozásnak meglett az eredménye, nagyon jó évet zártunk. Az országos döntőkben 15 egyéni és 3 csapathelyezést értünk el.
A legsikeresebb versenyző ebben a tanévben is Takács Lili 8. c osztályos tanuló volt.

Legjobb eredményét az Alapműveleti Matematikaversenyen érte el, ahol országos 1. helyezett lett. A Varga Tamás Matematikaversenyen országos 11., a Zrínyin és a Bátaszékin is országos 12. és csapatával a Bolyain országos 16. helyezést ért el. Felkészítő tanára Ferenczi Éva.
Az Alapműveleti Matematikaversenyen a döntőben szerepelt még Mihalik Ágnes tanítványa Nóniusz Gábor a 7. a osztályból, aki országos 5. helyezett lett és Ferenczi Éva tanítványa Nagy Renáta a 6. a-ból, aki 24. lett.
A Varga Tamás versenyen döntős volt még Nóniusz Gábor is a 7. a-ból és Petrovics Katalin a 7. c-ből, ők a középmezőnyben végeztek. Felkészítő tanáruk Mihalik Ágnes volt.
A Bátaszéki versenyen országos döntős volt még Szabó András a 6. c-ből, aki országos 1. lett, felkészítő tanára Vígh-Kiss Erika Rozália.
A Pangea-Orchidea országos döntőjébe 6 tanulónk jutott be. Peregli Bence a 7. a-ból, felkészítő tanára Mihalik Ágnes, Chrabák Attila és Takács Máté a 9. b-ből, Csumán Botond, Losonci Blanka és Szeiffert András a 10. b osztályból, az ő felkészítő tanáruk Börzsei Katalin.
A Bolyai versenyen 3 döntős csapatunk volt, a 8. c osztály csapata (Hajdú Donát, Neszmély Zsombor, Orbán Dorka, Takács Lili) országos 16., az 5. a osztály csapata (Gereczi Veronika, Németh Balázs, Petrás Andrea, Pintér Bendegúz) országos 17. lett, a 2 csapat felkészítő tanára Ferenczi Éva volt. A 7. a osztályos csapat (Bisztriánszky Laura, Nóniusz Gábor, Peregli Bence, Varsányi Krisztina) országos 18. lett, felkészítő tanáruk Mihalik Ágnes volt.