Ifjú matematikusaink sikerei a Bolyai matematikaversenyen

2016. november 25.

November 19-én zajlott a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntője, melyben két csapat képviselte gimnáziumunkat. Már önmagában a döntőbe jutás ténye is elismerésre méltó, hiszen a kelet-pesti regionális elődöntőben a XVI. és XVII. kerület iskoláinak csapatait kellett megelőzni.

Az országos döntőben a legjobb hat írásbeli eredményt elérő csapat még egy szóbeli fordulón is részt vett, ami után kialakult a végső sorrend. A négyfős csapatok a matematikatudásuk mellett az együttes munka képességét is meg kellett csillogtassák, hiszen a verseny mottója szerint: „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”
Nos, az 5. évfolyamos „Zseni palánták” csapat bizonyította, hogy mindezen képességeknek a birtokában van. A rangos mezőny élén végeztek. Az országos első helyezés megszerzésével ők fogják képviselni a Balassit a nemzetközi versenyen. A csapat tagjai: Op Den Kelder Ábel, Palczert Hajnalka, Péter Csenge, Ujvári Dávid. Felkészítő tanáruk: Ferenczi Éva.
A 7. évfolyamosok mezőnyében már külön versenyeztek az általános iskolások és a gimnazisták. Itt a Kiss Márton Lénárd, Benedek Olivér, Haag Domonkos, Mátéfy Ádám alkotta csapat a 18. helyezést érte el. Felkészítő tanáruk Vígh-Kiss Erika.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

A "Zseni palánták" Ferenczi Éva tanárnővel