Matematika versenyeredmények

2017. április 26.

Az alábbiakban az elmúlt időszak versenyeredményeiről számolunk be, amelyek a matematika tantárgyhoz kapcsolódnak.

A tavaszi szünetben volt április 13-15-ig az országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny döntője Debrecenben, ahol iskolánk öt tanulója vett részt. Az ötödik évfolyamosok közül Op Den Kelder Ábel a 4. helyezést, Ujvári Dávid a 29. helyezést érte el (az első fordulóban 8866 induló volt ebben az évfolyamban). Mindketten az 5. b osztályba járnak, felkészítő tanáruk Ferenczi Éva. A 7. évfolyamosok kategóriájában (6415 induló volt az első körben) Mátéfy Ádám 7. a osztályos tanuló 12., Szabó András 7. c osztályos tanuló 39. helyezett lett. Felkészítő tanáruk Vígh-Kiss Erika. Takács Lili 9. c osztályos tanuló a 29. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Tóth Ildikó.
Április 22-én volt a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny eredményhirdetése az ELTE épületében, ahol a legjobb 15 diákot jutalmazták. A rangos mezőnyben Op Den Kelder Ábel és Ujvári Dávid a 4. helyezettek, Takács Lili a 14. helyezett lett.
A Pangea Matematikaversenyen Op Den Kelder Ábel a 2., Péter Csenge (5. b) a 17. helyezett lett az ötödikes korosztályban. A 7. évfolyamon Szabó András (7. c) a 4. helyezést érte el, Kerekes Bálint 7. b 10. helyezett lett. Felkészítő tanáruk Vígh- Kiss Erika. Takács Lili az 1. helyezett lett. Ennek a versenynek a díjátadója május 6-án lesz a Hotel Marriott Báltermében.
A Bátaszéki Matematikaversenyen országos 5. helyezett lett Op Den Kelder Ábel, 12. lett Ujvári Dávid az ötödik évfolyamon és 10. helyezett lett Szabó András a 7. évfolyamon.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!