Volt diákunk rovata az Édes Anyanyelvünkben

2018. február 20.

Blankó Miklós, iskolánk volt diákja – munkatársával, Mayer Péterrel közösen – rendszeresen jelentkezik a Szó szót követ című rovattal az Édes Anyanyelvünkben, amely a legolvasottabb nyelvészeti folyóirat Magyarországon, felelős szerkesztője Grétsy László.

Minden lapszámban egy-egy kérdést tesznek fel a nyelvművelés és a nyelvtudomány – a mindennapi nyelvhasználókat is érintő – területéről. A válaszokat hét-hét szakember adja.
Blankó Miklós (mellékelt képünkön) 2008 és 2016 között volt iskolánk tanulója. A Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének egyik létrehozója és formálója, amiért a helyi szervezet rangos elismerésben részesítette. Jelenleg az ELTE BTK magyar–történelem szakán végzi tanulmányait. Mindeközben az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszékének demonstrátora, a BTK Szakmódszertani Központjának gyakornoka, a Balázs Géza nyelvészprofesszor vezette Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda munkatársa és nyelvi tanácsadója, valamint az ELTE Online hallgatói magazin főszerkesztője.
A Szó szót követ a kéthavonta megjelenő Édes Anyanyelvünkben olvasható. A rövidített rovat az e-nyelv.hu oldalon jelenik meg.