Világsikert ért el egykori diákunk, Szép Vanessa és csapata!

2019. április 19.

Szép Vanessa 2006--2014 között volt a Balassi Gimnázium tanulója. Már itt is kiemelkedett társai közül: az OKTV-n ért el szép helyezést, több nyelvvizsgát szerzett, és az iskola fontos közösségi szereplőjévé vált. Egyenes út vezetett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, ahol a legnehezebb tárgyak oktatói (pl. római jog) rögtön felfigyeltek rá. Az idegen nyelvi és retorikai tudását a perbeszédversenyeken tudta leginkább kamatoztatni. Április elején számos újságban olvashattuk, hogy az ő és három hallgatótársa alkotta csapat megnyerte a Jessup World Cup versenyt -- először nem anyanyelvi európaiként.

Szintén egykori diákunk, Blankó Miklós az ELTE Online főszerkesztőjeként készített interjút a csapattal és felkészítő tanáraikkal:
„Az elmúlt napokban minden ELTE-st büszkeség tölthetett el, amikor az ÁJK-s hallgatótársaink Jessup versenyen elért első helyéről olvasott. A washingtoni döntőről, a felkészülésről és a versenyzés nehézségeiről kérdeztük a győzteseket. A felkészítő oktatók, Kajtár Gábor adjunktus és Sulyok Katalin tanársegéd (ELTE ÁJK Nemzetközi Jogi Tanszék) és a győztes hallgatók, Bazsó Gábor, Buda Zolta és Szép Vanessa szeretetteljes légkörben beszélgettek velünk.”
A képekkel kísért interjú itt olvasható: http://elteonline.hu/kozelet/2019/04/17/a-jessup-world-cup-a-foci-vb-megnyerese-ez-most-megtortent/

Szép Vanessa sikere példa lehet a mostani balassis diákok számára, Kajtár tanár úr és Sulyok tanárnő egyetemi tehetséggondozó munkája pedig az iskola pedagógusai előtt.

Szép Vanessa (balról a második) hallgatótársaival és tanáraival