„Kelet-Pest kiváló pedagógusa” elismerésben részesült Ferenczi Éva tanárnő

2019. június 4.

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ „Kelet-Pest kiváló pedagógusa – 2019” díjat alapított azon pedagógusok megbecsülésére és elismerésére, akik kiemelkedő tevékenységükkel és kimagasló szakmai munkájukkal magas színvonalon, fáradhatatlanul nevelik és oktatják a gyermekeket. Az idén az egyik kitüntetett  Ferenczi Éva tanárnő volt.

Az elismerést a Vigyázó Sándor Művelődési Házban tartott kerületi pedagógusnapi ünnepségen adta át Ferenczi Éva tanárnőnek dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató.


Az elismerés átadása a Vigyázó Sándor Művelődési házban (kép: Rakosmente.hu)

 

Ferenczi Éva tanárnő 1998 óta vesz részt a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium munkájában. Az elmúlt 21 év alatt minden évben voltak az országos döntőig eljuitó versenyzői. A különböző matematika versenyeken rendszeresen indítja tanítványait, közülük kerülnek ki azok, akik hosszú, kitartó munkával országos döntős helyezettek lesznek. Tehetséggondozó  munkája méltán elismert nem csak az intézményében, hanem a XVII. kerületben egyaránt. Tanórai oktató-nevelő munka mellett számos egyéb iskolai feladatból is kiveszi a részét. Aktív részese a matematika-fizika munkaközösségi tevékenységnek, iskolai feladatai e téren szerteágazóak. Rendszeresen tart bemutató órákat a gimnázium nyílt napjain. 2001 óta szervezi kerületi szinten az országos matematika versenyek regionális fordulóit. Tudásmegosztó és szervező tevéákenysége túlmutat az iskola határain: a kerületi matematika szakos kollégák számára is szervez szakmai előadásokat, bemutató órákat, konzultációkat. Ferenczi Éva tanárnő széles körben ismert és elismert pedagógus, tudását, rutinját és emberi kvalitásait a diákok, szülők és kollégák egyaránt nagyra értékelik.

Ugyancsak a pedagógusnapi ünnepségen köszöntötte jubileumi oklevéllel Rákosmente Önkormányzata a 25, 30, 35, 40 éve a közoktatásban dolgozó pedagógusokat, köztük iskolánkból Molnárné Duschek Eszter és Molnárné Tóth Ágnes tanárnőket is. A tankerület pedig még két balassis pedagógus, Erdélyiné Bérczi Enikő és Vígh-Kiss Erika tanárnő munkáját köszönte meg a tanév során elért kiemelkedő versenyeredményeik miatt.