Matematika versenyeredmények a 2018/19-es tanévben

2019. június 14.

Az előző évekhez hasonlóan az idei tanévben is a matematika versenyeken való szereplés volt a legnépszerűbb iskolánkban. Ezt bizonyítja, hogy tanulóink több mint két harmad része, azaz 399 fő nevezett be 12 neves országos versenyre. Ezeken a versenyeken 22 döntős helyezést értünk el.

A legtöbb és legjobb eredményt az 5-8. osztályos korcsoportban Op Den Kelder Ábel 7.b osztályos tanuló érte el.
Eredményei:
- Kalmár László Matematikaverseny országos 1. hely,
- Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos 1. hely,
- Bonifert Domonkos Matematikaverseny országos 2. hely,
- Varga Tamás Matematikaverseny fővárosi 1. és országos 3. hely,
- Bátaszéki Matematikaverseny országos 6. hely,
- Kenguru Matematikaverseny országos 7. hely,
- Alapműveleti Matematikaverseny fővárosi 1. hely és bejutott az országos döntőbe.

Újvári Dávid 7.b osztályos tanuló a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen országos 14. helyezett lett, a Varga Tamás Matematikaversenyen fővárosi 3. hellyel jutott be az országos döntőbe és részt vett a Kalmár László Matematikaverseny országos döntőjében is.
A Bolyai Matematika Csapatversenyen a 7.b osztály csapata érte el a legjobb eredményt, országos 5. helyezett lett. Csapattagok Palczert Hajnalka, Péter Csenge, Op Den Kelder Ábel és Újvári Dávid.
A 7. a osztály diákjai közül Nyitrai Gergely a Varga Tamás Matematikaverseny döntőjében, Kozma Dénes a Bonifert Domonkos Matematikaverseny döntőjében szerepelt eredményesen.
A Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjében az 5. évfolyamot a Giret-Szabó Dóra, Jurák Zoé Viktória, Hugli Ádám Bence és Papp Milán Miklós alkotta „a” osztályos csapat képviselte, országos 9. helyezettek lettek. Az „a” osztályból Farnady Ádám a Bátaszéki verseny országos döntőjében 11. helyet ért el. A „b” osztályból Kámán Ferenc az Alapműveleti verseny döntőjében 17. helyezett lett.
A 6. évfolyam diákjai közül az „a” osztályból Markó László a Pangea verseny döntőjében 7. helyezést ért el, Németh Ádám a Zrínyi verseny döntőjében, Op Den Kelder Kitti a Bonifert verseny döntőjében képviselte iskolánkat.
A 8. b osztály Ivicz Bálint, Fülöp Tamás, Juhász Milán és Vásárhelyi Lóránt alkotta csapata a Bolyai verseny országos döntőjében 17. helyezett lett.
A 9-12. osztályos korcsoportban az Arany Dániel Matematikaversenyen Mátéfy Ádám 9.a osztályos tanuló a 6. helyen végzett. Takács Lili 11.c osztályos tanuló pedig a legrangosabb versenyen az OKTV-n 15. helyezést ért el.

A versenyekre felkészítő tanárok Börzsei Katalin, Ferenczi Éva, Katonáné Cserepes Mária és Vígh Kiss Erika voltak.